Ostvarite 10% popusta na gotovinsko plaćanje za iznose od 150€ ili više. Napomena: Različiti popusti se ne zbrajaju.

Hrvatski dan šećerne bolesti obilježava se 14. svibnja svake godine, nakon što je Hrvatski Sabor 9. ožujka 2022. donio Odluku o proglašenju.

Obilježavanjem ovog dana želimo naglasiti važnost prevencije šećerne bolesti, ranog otkrivanja i liječenja bolesti te njenih komplikacija, i podizanje kvalitete života oboljelih.

Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu raste na razine koje su bile nezamislive prije samo nekoliko desetljeća. Kao najznačajniji razlog ovome je promjena načina života koju obilježava veći unos visokokalorične hrane i smanjena tjelesna aktivnost. Prošle godine  u svijetu broj oboljelih je bio 537 milijuna odraslih osoba (1 od 10), a očekuje se da će taj broj porasti na 643 milijuna do 2030. i 783 milijuna do 2045.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u 2023. godini je bilo registrirano 395.058 osoba sa šećernom bolesti, a broj oboljelih se povećava iz godine u godinu. Istraživanja su pokazala da u Hrvatskoj tek 60% oboljelih ima postavljenu dijagnozu, tako da se procjenjuje da je ukupan broj oboljelih oko 500.000. Šećerna bolest je treći uzrok smrtnosti.

Kao dio zdravstvenog sustava biokemijski laboratoriji predstavljaju ključno mjesto pravovremenog otkrivanja predijabetesa i šećerne bolesti.

Planirajte posjet Vašem najbližem Synlab laboratoriju i zatražite pretragu glukoze u serumu, HbA1c ili oGTT test. 

Kako bi se pridružili obilježavanju Hrvatskog dana šećerne bolesti, 14. svibnja 2024. darujemo Vam 50% popusta na pretragu Hba1c.

Posjetite nas neovisno o dobu dana i uzimanju jela, bez prethodnog naručivanja.

Posvetite vrijeme edukaciji o samoj šećernoj bolesti, obavljajte redovite sistematske preventivne preglede i ne odgađajte pregled kod liječnika ukoliko primijetite moguće simptome razvoja predijabetsa ili šećerne bolesti.

 

Ovom prilikom Vas pozivamo na javno zdravstveno akciju, 8.6.2024. (subota), Zrinjevac, od 10h  Zajedno za zdraviji svijet

Povezani članci: 

Svjetski dan dijabetesa – prevencija i život s dijabetesom

Dijabetes ili šećerna bolest kod djece i odraslih

Koja je veza moderne laboratorijske dijagnostike i znanosti o prehrani?

 

Često se čita...

  • Dijabetes

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.