-->

Laboratorijske Pretrage D

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

D-DIMER 230.00 30.53 Povećana prisutnost D-dimera upućuje na povećano stvaranje ugrušaka. U procesu zgrušavanja krvi završni proizvod je fibrin koji umrežavanjem tvori fibrinske ugruške. Prilikom razgradnje fibrinskih ugrušaka nastaju D-dimeri kao najmanje jedinice sastojka ugruška.

Određivanje D-dimera ima dijagnostičku važnost pri otkrivanju diseminirane intravaskularne koagulopatije (DIK) i akutne vaskularne bolesti, uključujući plućnu emboliju i duboku vensku trombozu.

Povišena vrijednost: Povišena koncentracija D-dimera indikacija su za prisutnost ugruška (tromba), a mogu se naći i u osoba s tumorskom progresijom ili metastazama.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
DESMOGLEIN -1 ANTITIJELA 200.00 26.54 Indikacija: Sumnja na pemphigus foliaceus

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DESMOGLEIN -3 ANTITIJELA 200.00 26.54 Indikacija: Sumnja na pemphigus vulgaris

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DHEA (DEHIDROEPIANDROSTERON) u slini 680.00 90.25 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DHEA-S (dehidrepiandrosteron-sulfat) 135.00 17.92 DHEA-S (dehidrepiandrostendion-sulfat) je steroidni hormon nadbubrežne žlijezde i koristi se u ispitivanju funkcije nadbubrežne žlijezde. Nastaje iz kolesterola i u krvotoku se nalazi u slobodnoj formi. Ima slabu androgenu aktivnost, ali se metabolizira u androstendion i testosteron zbog čega se kod njegovih povišenih vrijednosti javljaju hirzutizam (pretjerana dlakavost kod žena) i virilizam (razvitak muških sekundarnih spolnih obilježja kod žena).

Povišena vrijednost: Povišena vrijednost se može naći kod hiperfunkcije kore nadbubrežne žlijezde, u sindromu policističkih jajnika, hirzuitizmu, virilizmu, te kod problema s aknama.

Snižena vrijednost: Snižene vrijednosti DHEA-S se mogu naći kod tumora nadbubrežne žlijezde, smanjene funkcije nadbubrežne žlijezde, anoreksije, Alzheimerove bolesti, reumatoidnog artritisa.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?

Upute za pripremu
DHEA (dehidrepiandrosteron) 170.00 22.56 DHEA (dehidrepiandrostendion) može se mjeriti iz seruma i urina, ali zbog kratke aktivnosti preporuča se mjeriti iz seruma kao stabilniji marker.

Uzorak: serum / 24h urin

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DHT (DIHIDROTESTOSTERON) 270.00 35.84 Dihidrotestosteron (DHT, puni naziv: 5a-dihidrotestosteron, sinonim: androstanolon) je biološki aktivni metabolit hormona testosterona. Pripada skupini androgena.
Prvenstveno se stvara u prostati, testisima, folikulima dlake i nadbubrežnoj žlijezdi.

DHT je 3 puta jači od testosterona. Testosteron je 5-10 puta jači od adrenalnih androgena. DHT je glavni čimbenik koji doprinosi muškoj i ženskoj ćelavosti. Žene s povećanom razinom DHT-a mogu razviti određena androgena muška sekundarna spolna obilježja, kao što su produbljenje glasa, te pojačani rast dlaka na licu.
DHT može igrati ulogu u razvoju ili pogoršanju benigne hiperplazije prostate (BPH) i raka prostate, povećanjem prostate.
Također je poznato da DHT u nekim slučajevima sudjeluje u razvoju akni.

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DIREKTNI COOMBSOV TEST - POLY AHG 130.00 17.25 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana.
DOKAZIVANJE OČINSTVA 2400.00 318.53 Uzorak: EDTA krv ili bris bukalne sluznice

Testiranje 16 lokusa, za 2 osobe

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
DOKAZIVANJE OČINSTVA 3400.00 451.26 Uzorak: EDTA krv ili bris bukalne sluznice

Testiranje 24 lokusa, za 2 osobe

Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.