Open

!! OBAVEZNO NARUČIVANJE ZA BRZI SARS-COV-2 ANTIGEN I PCR TEST !! 01/2442-015

!! Naručivanje za ostale pretrage nije potrebno !!

Nova generacija neinvazivnog prenatalnog testa.

Dostupan u SYNLAB laboratoriju, vodećem u Europi iz područja dijagnostičkog testiranja.

Kromosomske abnormalnosti, kao što je trisomija 21 (Downov sindrom), događaju se u 1-2% svih fetusa. Veliki broj prenatalnih testova dostupan je kako bi se prije rođenja procijenio zdravi razvoj budućeg djeteta. SYNLAB je razvio molekularni prenatalni test probira primjenom novih znanstvenih dostignuća kako bi ponudio vrhunski test probira, oslanjajući se na stručnost i pouzdanost jednog od vodećih laboratorija u Europi.
Što je ?
Nova generacija neinvazivnog prenatalnog testa probira.
TOČAN
Otkriva više od 99% trudnoća s Down, Edwards i Patau sindromom
JEDNOSTAVAN
Jedan uzorak majčine krvi
SIGURAN
Neinvazivan za fetus
BRZ
Rezultati najčešće dostupni unutar 5 radnih dana
POUZDAN
Na temelju najmodernije tehnologije
STRUČAN
Podržan od SYNLAB-a, jednog od europskih predvodnika i vodećih u prenatalnom testiranju
POUZDANOST
Uključuje najnoviju tehnologiju iz Illumina-e, svjetskog lidera u sekvencioniranju DNK, koji je u suradnji sa SYNLAB-om primijenio vrhunsku tehnologiju kako bi osigurao novi genetički test prenatalnog probira s izvanrednom osjetljivošću i preciznošću. Ova tehnologija dostupna je isključivo od strane SYNLAB-a.
INOVACIJA KROZ TEHNOLOGIJU
Razvijena je u suradnji s lllumina-om, svjetskim liderom u DNK sekvencioniranju. Integrirane su vrhunska tehnologija i znanje kako bi Vam se ponudio inovativni neinvazivni prenatalni test.
NOVA-GENERACIJA BIOINFORMATIKE
Inovativni TSCORE („Trisomy Score”) algoritam koristi višestruka sekvencioniranja, postotak fetalne DNK, kvantifikaciju i mjerenje veličine fragmenata, kako bi postigli pouzdane rezultate čak i pri malim količinama fetalnih frakcija.
Trudna sam, da li je neoBona prikladna za mene?
  • neoBona se koristi od 10-og tjedna trudnoće (10 tjedana + 0 dana).
  • neoBona se može provoditi u slučajevima potpomognute oplodnje, uključujući i IVF nakon donacije jajašca.
  • neoBona je prikladna za blizanačke trudnoće.
  • neoBona je genetički test probira i kao takav mora biti propisan od strane Vašeg liječnika.
Zašto izabrati test?
PROFESIONALNO SAVJETOVANJE
Kao i za sve genetičke testove, genetičko savjetovanje se preporuča prije testa. je jedini prenatalni test na raspolaganju koji ima podršku opsežnog tima od preko 1000 medicinskih i genetičkih stručnjaka koji su podrška Vašem liječniku.
BLIZU VAS
Kroz SYNLAB imate pristup najvećoj europskoj mreži centara za prikupljanje krvi.
PRECIZNOST
Uobičajeni kombinirani probir u prvom tromjesečju sastoji se od krvnih pretraga i ultrazvučnog pregleda, te pruža samo statistički indeks rizika.
direktno analizira izvanstaničnu fetalnu DNK i tako pruža veću preciznost: bolju detekciju, manje lažno pozitivnih rezultata.
FETALNA FRAKCIJA
Za razliku od drugih prenatalnih testova, specifično analizira izvanstaničnu fetalnu DNK pomoću tehnologije određivanja veličine fragmenata čime je poboljšana točnost rezultata.
SPECIFIČNOST
Uobičajeni kombinirani probir u prvom tromjesečju ima specifičnost od 95%. Drugim riječima, od 100 zdravih trudnoća, 5 ih je netočno klasificirano kao „visoki stupanj rizika”, što dovodi do anksioznosti, savjetovanja i dodatnog testiranja, uključujući i prenatalnu dijagnostiku (npr. amniocenteza).
Visoka specifičnost smanjuje broj lažno pozitivnih rezultata na manje od 1 od 1500 trudnoća, i tako umanjuje anksioznost i nepotrebnu prenatalnu dijagnostiku.
OSJETLJIVOST
Kombinirani probir u prvom tromjesečju ima osjetljivost od oko 90%: od 100 fetusa s Down sindromom (trisomija 21), 10 ih ne bi bilo otkriveno (lažno negativni rezultati).
Ukupna osjetljivost za Down, Edwards i Patau sindrom je veća od 99%.
Koje tipove kromosomnih abnormalnosti detektira ?
1. NAJUČESTALIJE TRISOMIJE

Trisomiju uzrokuje prisutnost tri kopije kromosoma, umjesto normalno dvije.

detektira sljedeće trisomije:

Trisomija 21, ili Downov sindrom, je najčešća trisomija; takva djeca mogu imati blage do umjerene intelektualne teškoće, srčane mane i/ili druge poremećaje.

Trisomija 18, ili Edwardsov sindrom, ima veliku učestalost spontanih po bačaja. Novorođenčad s Edwardsovim sindromom obično imaju ozbiljne malformacije i intelektualne teškoće i rijetko žive dulje od godinu dana.

Trisomija 13, ili Patau sindrom, ima veliku učestalost spontanih pobačaja. Novorođenčad s Patau sindromom imaju teške intelektualne teškoće, mogu imati ozbiljne urođene srčane mane kao i druge bolesti i rijetko žive dulje od godinu dana.

2. Promjene u broju spolnih kromosoma

Advanced može otkriti promjene u broju spolnih kromosoma, što može biti povezano s različitim blažim stanjima, uključujući:

Turnerov sindrom (45, X), odsutnost jednog X kromosoma kod djevojčica.

Klinefelterov sindrom (47, XXY), prisutnost dodatne kopije X kromosoma kod dječaka.

OSJETLJIVOST TESTA
Vrste testova
  • Trisomije 21, 18 i 13
  • Spol fetusa (neobavezno)

Cijena: 3500.00 Kn
Advanced
  • Trisomije 21, 18 i 13
  • Aneuploidije X, Y
  • Spol fetusa
Cijena: 3750.00 Kn
Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram