-->

Vitamin D

Kada ste posljednji put testirali razinu Vitamina D?

U SYNLAB-u vjerujemo da je obavljanje pretraga jedini način kojim imate pravi uvid u svoje zdravlje. Naša pretraga za vitamin D daje Vam najpouzdaniji rezultat o njegovoj razini u organizmu te Vam također pomaže identificirati čimbenike rizika za nedostatak vitamina D i pregledati postojeća stanja povezana s niskim razinama vitamina D.

Odredite Vitamin D koji vam je potreban

Vitamin D neophodan je za dobro zdravlje i snažan imunološki sustav. Uzimanje potrebne količine vitamina D može pomoći u prevenciji i liječenju nekoliko zdravstvenih stanja kao što su visoki krvni tlak, dijabetes, infekcije, kardiovaskularne bolesti, multipla skleroza i neki oblici karcinoma poput raka debelog crijeva, prostate i dojke. Kako biste bili sigurni da imate pravu razinu vitamina D u svom tijelu, odredite svoju koncentraciju vitamina D u SYNLAB-u još danas.

Određivanje vitamina D najbolji je način da osigurate Vašem tijelu sve što mu je potrebno kako bi funkcioniralo u svom najboljem izdanju.

Vitamin D neophodan je za dobro zdravlje, jake kosti i mišiće. Za razliku od drugih vitamina, vitamin D ne moramo isključivo unositi hranom.
Naš glavni izvor vitamina D stvara koža kao odgovor na sunčevu svjetlost. Uzimanje potrebne količine vitamina D može pomoći u prevenciji i liječenju
nekoliko zdravstvenih stanja kao što su visok krvni tlak, dijabetes, infekcije, kardiovaskularne bolesti, multipla skleroza i neki oblici raka poput raka debelog crijeva, prostate i dojke.

Što se događa ako nemate dovoljno vitamina D?

Vitamin D pomaže Vašem tijelu da apsorbira i zadrži kalcij i fosfor, vitalne hranjive tvari koje Vaše tijelo treba za izgradnju jakih kostiju i podršku zdravom tkivu. Kod djece nedostatak vitamina D uzrokuje rahitis, bolest u kojoj kosti postaju meke, slabe, deformirane i bolne. Kod tinejdžera i odraslih nedostatak vitamina D uzrokuje osteomalaciju, poremećaj koji uzrokuje bol u kostima i slabost mišića.

SYNLAB pretraga vitamina D – zašto vam je potrebna 

Određivanje vitamina D koristi se kako bi se utvrdilo imate li dovoljno vitamina D u tijelu za održavanje normalnih tjelesnih funkcija. Ako dođe do sniženih vrijednosti vitamina D može se govoriti o blažem nedostatku vitamina D. Vitamin D obavlja niz važnih funkcija u tijelu. Niske razine vitamina D mogu uzrokovati zdravstvene probleme, poput rahitisa i osteomalacije. Određivanje vitamina D može pomoći u provjeri razine vitamina u organizmu, pogotovo prostoji li opasnost da razvijete niske razine.

Danas u SYNLAB-u odredite vitamin D i saznajte svoju vrijednost. Bez naručivanja.

Cijene vitamina D pogledajte na SYNLAB web stranici i pronađite najbližu lokaciju laboratorija.

 

 

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.