-->

Laboratorijske Pretrage A

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

ACE 36.00 271.24 ACE (Angiotenzin konvertirajući enzim) je enzim od vitalnog značaja u normalnoj ljudskoj fiziologiji. Igra ključnu ulogu u regulaciji krvnog tlaka. Istraživanja su skrenula pažnju na povezanost rizične varijante ACE gena s hipertenzijom, kardiovaskularnim bolestima, aterosklerozom, koronarnim bolestima srca, moždanim udarom i nizom drugih bolesti. 
Predanalitika: Imajte na umu da se ACE inhibitori moraju prekinuti 4 tjedna prije vađenja krvi. U protivnom može doći do lažno niskih aktivnosti ACE zbog inhibitornog učinka lijeka.

Napomena: ACE će biti povišen u 50% do 80% onih s aktivnom sarkoidozom. Koncentracije ACE imaju tendenciju porasta i pada s aktivnošću bolesti. Ako je inicijalno povišen kod nekoga sa sarkoidozom, ACE se može napraviti u redovitim intervalima kako bi se pratio tijek bolesti i učinkovitost liječenja kortikosteroidima.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ACTH  34.00 256.17 ACTH (Adrenokortikotropni hormon) proizvodi se u bazofilnim stanicama hipofize. Najvažniji faktor stimulacije ACTH je CRH (kortikotropin oslobađajući hormon) koji se stvara u hipotalamusu. ACTH stimulira sintezu steroidnih hormona putem povratnih mehanizama u kori nadbubrežne žlijezde (glukokortikoidi, mineralni kortikoidi i androgeni). Vrijeme stabilnosti u serumu je vrlo kratko i iznosi 10 minuta.
Diferencijalna dijagnoza hiperkortizolizma, insuficijencije kore nadbubrežne žlijezde, sumnja na ektopičnu produkciju ACTH (paraneoplastični). Poslati 1 ml EDTA plazme (poslati smrznutu), ACTH je vrlo nestabilan; naknadno zamrzavanje u laboratoriju nije moguće. Tijekom dužeg transporta uzorka, EDTA plazma bi u laboratorij trebala stići smrznuta. 

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 dana 
AFP 20.50 154.46 Alfa-fetoprotein (AFP) je glikoprotein, po svojstvima i sastavu sličan albuminu, koji nastaje u jetri i žumanjčanoj vreći fetusa. Izlučuje se u fetalni serum a maksimalnu vrijednost postiže u 13. tjednu trudnoće, nakon čega se vrijednost postupno snižava. Budući da prolazi kroz placentu, normalno je prisutan u krvi trudnica.

Klinička važnost određivanja AFP u prvom je redu kod neseminomatoznog karcinoma testisa i primarnog hepatocelularnog karcinoma.

Kod neseminomatoznog karcinoma testisa dokazana je izravna povezanost između učestalosti povišenih vrijednosti AFP i stadija bolesti. Povišene vrijednosti AFP nisu zapažene kod bolesnika s čistim seminomom. AFP i HCG važni su prognostički pokazatelji stope preživljenja za bolesnike s uznapredovalim neseminomatoznim tumorima zametnih stanica testisa.

Vrijednosti AFP povišene su i kod više od 70% bolesnika s primarnim hepatocelularnim karcinomom. Povišene vrijednosti AFP nađene su i kod raka gastrointestinalnog sustava s metastazama u jetri, ali i bez njih, a vrlo rijetko u drugim malignim bolestima.

AFP je povišen i u dobroćudnim bolestima jetre kao što su hepatitis i ciroza a taj je porast obično prolazan.

AFP se zajedno s HCG tijekom 16-18 tjedna trudnoće koristi u testu probira Down-ovog sindroma.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti AFP prisutne su kod karcinoma testisa i jetre i ovdje je njihova najveća klinička važnost. Također, AFP je povišen i kod benignih bolesti jetre, kao što su hepatitis i ciroza.

Porast AFP normalno je prisutan u trudnoći. Ovo se koristi u testu probira na Downov sindrom gdje je vrijednost AFP snižena u odnosu na uobičajene vrijednosti u vrijeme trudnoće.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ALBUMIN 2.95 22.23 Albumin je protein i jedan je od elemenata krvne plazme. Krvna plazma osim albumina sadrži i globuline i fibrinogen.

Albumin se stvara u jetri i važan je za održavanje onkotičkoga tlaka unutar vaskularnog prostora, a ima i transportnu ulogu jer se na njega vežu bilirubin, slobodne masne kiseline, razni elementi u tragovima, hormoni kao kortizol, tiroksin, aldosteron, a također i kalcij i razni lijekovi.

50 do 60% ukupnih proteina čini albumin.

Povišena vrijednost: Povećana koncentracija albumina povezana je sa dehidracijom organizma.

Snižena vrijednost: Snižena koncentracija (hipoalbuminemija) je osobito izražena pri nefrotičkom sindromu zbog jake proteinurije.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ALDOSTERON 30.00 226.04 Aldosteron, steroidni hormon suprarenalnog korteksa zone glomeruloze, kontrolira resorpciju natrija i vode u bubrezima, pomaže u ravnoteži elektrolita i tjelesnih tekućina te regulira krvni tlak putem renin-angiotenzina.
Postoje dva mehanizma negativne povratne sprege: volumen krvi (baroreceptori) i negativan učinak angiotenzina-II na izlučivanje renina. Zbog kratkotrajnih fluktuacija, npr. ortostaze i nekonstantnog lučenja steroida suprarenalnog korteksa, aldosteron se preporuča odrediti u kontroliranim bolničkim uvjetima (klinika/laboratorij). Uzorak: EDTA plazma ili 24h urin - skuplja se u posebno pripremljen spremnik.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ALFA-1 ANTITRIPSIN 29.00 218.50 Alfa-1-antitripsin je protein akutne faze; funkcija mu je inhibicija aktivnosti proteolitičkih enzima, stoga je inhibitor proteaze. Sintetizira se u alveolarnim makrofagima, u monocitima i hepatocitima. Najveća inhibitorna aktivnost je protiv elastaze koju oslobađaju granulociti. U slučaju defekta neinhibirana aktivnost elastaze dovodi do povećane redukcije strukturnog alveolarnog elastina i posljedično do emfizema. 
Klinički značaj: Rana dijagnoza sniženog alfa-1-antitripsina kao i fenotipizacija. Alfa-1-antitripsin u stolici se koristi kao marker za gubitak proteina u kroničnim upalnim bolestima crijeva (npr.  Crohn-ova bolest). Za povećanje koncentracije inhibitora fekalne proteinaze odgovorna je povećana propusnost crijevnog epitela. Razlog je abnormalni raspored crijevnih "uskih spojeva". To dovodi do enteralnog gubitka alfa-1-antitripsina u plazmi. Enteropatije s gubitkom proteina nalaze se kod Crohnove bolesti, ulceroznog kolitisa, parazita, bakterija, virusa ili gljivica, prekomjernog bakterijskog rasta tankog crijeva (sindrom prekomjernog rasta), alergija na hranu i drugih alergija, celijakije, opstrukcije limfnog odvoda (intestinalni limfomi, mezenterijalni ishemija itd.).
Povećane vrijednosti alfa-1-antitripsina opažene su kod dugotrajnog liječenja nesteroidnim antiflogisticima (NSAID). Ostali markeri poremećaja permeabilnosti su: PMN-elastaza (imigracija leukocita), IgA (imunosna reakcija crijevne stijenke od strane limfocita) i albumin (prolaz plazme u lumen crijeva).

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ALP 2.95 22.23 ALP (alkalna fosfataza) je enzim prisutan u većini tkiva, a u serumu zdravih osoba obično potječe iz jetre, kostiju i placente. Ima značajnu ulogu u okoštavanju, transportu lipida u tankome crijevu i u procesima regulacije fosfata. Ovaj enzim bitan je u dijagnostici bolesti kostiju, jetre i žuči.

Povišena vrijednost: Povišena aktivnost ALP-a u serumu najčešće je povezana s bolestima jetre i žuči, naročito u kolestazi i karcinomu jetre. Povećanje aktivnosti javlja se i kod bolesti kostiju, kao što je osteomalacija, kod hiperparatireoidizma, nedostatka vitamina D, infektivnoj mononukleozi te kod alkoholičara.
Povećana vrijednost ALP je normalna kod male djece za vrijeme rasta kostiju i kod trudnica, naročito u trećem tromjesečju. Blago povećane vrijednosti su prisutne prilikom zacjeljivanja kostiju

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ALT 2.95 22.23 ALT (alanin-aminotransferaza = glutamat piruvat transaminaza, GPT ) je enzim prisutan u gotovo svim organima, ali znatno manje nego što se nalazi u jetri. Stoga se uglavnom smatra indikatorom oboljenja jetre. ALT se gotovo uvijek određuje s AST-om, ali je od tog enzima specifičniji pokazatelj stanja jetre.

Povišena vrijednost: Bolest jetre je najvažniji uzrok povećane aktivnosti ovog enzima. Najveći porast aktivnosti nalazi se u akutnom virusnom hepatitisu. Povišene vrijednosti prate i kolestatsku žuticu, cirozu, bolesti gušterače i mononukleozu.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ALUMINIJ 32.00 241.10 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
AMILAZA 2.95 22.23 Amilaze (AMS) su enzimi iz skupine hidrolaza koje razgrađuju škrob, odnosno glikogen. AMS najviše ima u gušterači gdje se i proizvodi, a nalazi se i u drugim organima i tjelesnim tekućinama, naročito u slini. Dijagnostička vrijednost određivanja aktivnosti amilaze najveća je kod bolesti gušterače i upale slinovnica.

Povišena vrijednost: Povišena aktivnost amilaze u serumu najveća je kod akutne upale gušterače, kao i kod upale slinovnica (zaušnjaci). Osim toga, vrijednosti AMS rastu i kod perforacije želučanog čira, bolestima bilijarnog trakta, crijevne opstrukcije, uremije i postoperativnih stanja, a često je povećana poslije operacije srca.

Kod akutne upale gušterače u serumu se amilaza povećava od 3-12 sati nakon početka bolesti, a maksimum doseže nakon 12-72 sata. Nakon toga aktivnost se smanjuje i u roku 2-4 dana može biti unutar referentnog intervala. U mokraći se izlučuje sa zakašnjenjem od 6-10 sati.
Kod kronične upale gušterače povećanje aktivnosti je manje izraženo.

Zbog izlučivanja amilaze mokraćom, uvijek treba ispitati i mokraću i serum, jer ima slučajeva da se u serumu nalaze normalne vrijednosti, dok je u mokraći povećana vrijednost. Također, moguće su i visoke aktivnosti AMS u serumu bez odgovarajućeg povećanja u mokraći zbog bubrežne insuficijencije ili makroamilazemije.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Uzorak: serum ili urin

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ANA SCREENING 38.00 286.31 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANAEROBI - različit uzorak 28.00 210.97 Svrha ispitivanja je dokazati ili ne dokazati prisustvo anaerobnog bakterijskog patogena u uzorku bolesnika.

Pozitivan nalaz: sadrži naziv ("ime i prezime") izolirane anaerobne bakterije uz pripadajući test osjetljivosti (antibiogram).

Negativan nalaz je uredan i glasi: "anaerobi nisu izolirani"ili "sterilno"

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 4 radna dana.

Vrsta uzorka: obrisak duboke rane (uronjen u odgovarajući transportni medij), punktati - različiti uzorci (punktat rane, punktat apscesa, punktat primarno sterilnih tjelesnih šupljina), bioptati - različiti uzorci, hemokultura.

Napomena: uzorak uzima specijalista odgovarajuće specijalnosti, ovisno o oboljelom dijelu tijela i posljedičnoj vrsti uzorka. Uzorak niti za vrijeme uzimanja niti u transportu do mikrobiološkog laboratorija - ne smije doći u kontakt s kisikom (jer su anaerobi bakterije koje žive isključivo bez prisustva kisika). Uzorak se čuva do dostave, kao i za vrijeme dostave - na sobnoj temperaturi (anaerobi ne preživljavaju na drugoj temperaturi).
ANDROSTENDION 29.00 218.50 Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan
ANOGENITALNI BRIS (ßHSB) 20.00 150.69 Za ovu pretragu potrebno je napraviti anogenitalni obrisak, što podrazumijeva uzimanje obriska rodnice, preko perineuma, uključujući i analno područje.

Uzorak za ovu pretragu uzima ginekolog na ginekološkom stolu kod trudnice od 35. do 37. tjedna trudnoće. Prilikom poroda, dijete kroz porođajni kanal može dobiti streptokok grupe B koji može uzrokovati meningokok ili sepsu.

Svrha ispitivanja je dokazati ili ne dokazati prisustvo ß hemolitičkog streptokoka grupe B (ßHS"B" = Streptococcus agalactiae), te izraditi test osjetljivosti na odgovarajuće antimikrobne lijekove (antibiogram).

Pozitivan nalaz: U pozitivnom nalazu je prikazan izolirani ß hemolitički streptokok grupe B (ßHS B) s pripadajućim antibiogramom (paletom odgovarajućih antibiotika).

Negativan nalaz glasi: ß hemolitički streptokok grupe B nije izoliran.

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 3 radna dana
ANTI CCp 28.00 210.97 Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
ANTI - TG 25.50 192.13 Tireoglobulinska antitijela (anti-TG) javljaju su kod Hashimotove bolesti (autoimunog tireoiditisa), primarnog mikesedema i Gravesove bolesti zajedno s porastom anti-TPO antitijela i značajna su ukoliko su anti-TPO antitijela negativna. Osim toga, anti-TG je prisutan kod bolesnika s blagom hipo- ili hipertireozom, a nerijetko i kod bolesnika s drugim autoimunim bolestima kao što su reumatoidni artritis, perniciozna anemija i dijabetes tipa I. Nadalje, anti-TG je prisutan u 30-60% bolesnika s karcinomom štitnjače.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti imaju najveću kliničku značajnost kod oboljelih od Hashimotove i Gravesove bolesti.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ANTI - TPO 25.50 192.13 Antitijela protiv tireoidne peroksidaze (anti-TPO) su antitijela koja kao antigen prepoznaju tireoidnu peroksidazu (TPO). TPO je glikoprotein u mikrosomima stanica štitnjače čija je osnovna uloga u reakcijama jodinacije tirozina tijekom biosinteze T3 i T4. Za razliku od anti-TG, anti-TPO mogu imati patogenu ulogu u razvoju (destruktivne) autoimune bolesti štitnjače. Anti-TPO obično su prisutna u kombinaciji s povišenim vrijednostima anti-TG kod većine bolesnika s Hashimotovim tireoiditisom, primarnim miksedemom i Gravesovom bolesti.

Anti-TPO često su prisutna bez prisustva anti-TG, a do 64% slučajeva autoimunog hipotireoidizma povezano je jedino s anti-TPO. Nerijetko se javljaju i kod drugih autoimunih bolesti kao što je reumatoidni artritis, Addisonova bolest i dijabetes tipa I.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti imaju najveću kliničku značajnost kod bolesnika s Hashimotovim tireoiditisom, primarnim miksedemom i Gravesovom bolesti.

Povišene vrijednosti anti-TPO mogu se pronaći kod većine žena s poslijeporođajnim poremećajima štitnjače, a utvrđeno je da je prisutnost antitijela u ranoj trudnoći povezana s visokim rizikom pojave asimptomatske poslijeporođajne hipotireoze.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
ANTI ds DNA 31.00 233.57 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANTI HAV 26.00 195.90 Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
ANTI HbS (serum) 21.00 158.22 Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
ANTI HCV 28.00 210.97 Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
ANTI MAG (AUTOANTITIJELA NA GLIKOPROTEIN VEZAN UZ MIJELIN) 27.50 207.20 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANTIMULLEROV HORMON (AMH) 49.00 369.19 Anti-Müllerov hormon (AMH) važan je parametar u obradi neplodnosti kod žena. Njegove vrijednosti govore o broju primordialnih folikula u jajniku, odnosno rezervi jajnika. U neplodnosti je važan jer nam pomaže u procjeni mogućnosti začeća te, uzevši u obzir kompletnu anamnezu, kakav može biti odgovor jajnika na hormonsku stimulaciju. Ukoliko je AMH visok možemo očekivati hiperstimulaciju kao neželjenu komplikaciju potpomognute oplodnje.

Povišena vrijednost: AMH je očekivano povišen kod sindroma policističnih jajnika i kod nekih vrsta tumora jajnika.

Snižena vrijednost: Snižene vrijednosti upućuju na smanjenu ovarijsku rezervu ili na menopauzu.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan

Upute za pripremu
ANTIMITOHONDRIJSKA ANTITIJELA SCREENING 22.00 165.76 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANTITROMBIN III 23.00 173.29 ANTITROMBIN III (do 10.00 sati)

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 3 dana
ANTITROMBIN III aktivnost 30.00 173.29 ANTITROMBIN III aktivnost 

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
APC REZISTENCIJA 37.00 278.78 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
APTV 7.00 52.74 Aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme (APTV) je prvi globalni koagulacijski test kojim se može uočiti poremećaj puta zgrušavanja krvi. Ovim testom može se otkriti hemofilija i zato je važan test prije kirurških zahvata, također se koristi i za praćenje heparinske terapije, te za otkrivanje nedostataka faktora koagulacije ili njihovih inhibitora.

Povišena vrijednost:
Povišena vrijednost može upućivati na:
- hemofiliju A (manjak faktora VIII) ili
- hemofiliju B (manjak faktora IX) ili
- von Willebrandov sindrom (nasljedni nedostatak von VWF).

Povišene vrijednosti prisutne su i kod heparinske terapije ili terapije oralnim antikoagulansima, te kao posljedica nedostatka fibrinogena.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan. Izdaje se u sekundama i omjeru.
ARSEN 37.00 278.78 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ASO (antistreptolizinski titar, AST titar) 14.00 105.48 ASO (antistreptolizinski titar, AST titar) je test kojim se mjeri količina antitijela na streptokok grupe A. Streptokok grupe A, piogeni streptokok (Streptococcus pyogenes), jedan je od češćih uzročnika bakterijskih infekcija kod ljudi. On uzrokuje bolesti kao što su akutna reumatska groznica, akutni glomerulonefritis, akutni faringitis, sinusitis, upala pluća, septični šarlah, gangrena i limfangitis. Streptokoki grupe A stvaraju antigen Streptolizin O, hemolizin na kojeg će pacijent reagirati tako da stvara antitijela. Titar tih antitijela počinje rasti najranije za 1 tjedan, a najviše vrijednosti postiže 3-6 tjedana nakon infekcije. Ukoliko izostanu komplikacije i ne dođe do ponovne infekcije, titar ASO obično se normalizira unutar 6-12 mjeseci.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti ASO titra pokazatelj su prisutnosti antitijela na beta hemolitički streptokok grupe A.

Samo povišeni ASO titar bez kliničkih manifestacija nema značaja jer je jedino pokazatelj preboljele infekcije. Važnost ASO titra očituje se u tome što on nosi stanoviti rizik, iako mali, za razvoj kasnih posljedica streptokoknih bolesti, reumatske vrućice i poststreptokoknog glomerulonefritisa.

Stoga je mikrobiološki nalaz obriska ždrijela jedina pretraga kojom se potvrđuje infekcija.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan

Uzorak:venska krv
ASPIRAT TRAHEJE 27.00 203.43 Ovom se pretragom dokazuje ili ne dokazuje prisustvo bakterijskog patogena u uzorku aspirata traheje bolesnika, te rezultat analize “povezuje” s upalnim procesom respiratornog (dišnog) sustava, a u ovisnosti o kliničkoj slici i imunokompetentnosti bolesnika. Pretraga se temelji na izolaciji i identifikaciji i kvantifikaciji bakterijskog patogena i izradi testa osjetljivosti (antibiograma) na odgovarajuće antimikrobne lijekove. Potencijalni bakterijski patogeni mogu biti sljedeći: ß hemolitički streptokok grupe „A“, a u iznimnim kliničkim situacijama i svakako u konzultaciji s ordinirajućim liječnikom – mogu biti i streptokoki grupa „C“ i „G“; potom Streptococcus pneumoniae (pneumokok), Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Klebsiella pneumoniae, E.coli i druge enterobakterije, zatim Pseudomonas aeruginosa te Acinetobacter baumannii koji je obično pokazatelj prethodne ili aktuelne hospitalizacije (boravka u bolnici).

Pozitivan nalaz: Rezultat pretrage sadrži naziv bakterije u brojčanoj formi (kvantitativno) s pripadajućim antibiogramom, a obavezno u nalazu je naveden i direktni mikroskopski preparat uzorka, što uključuje: broj leukocita – upalnih stanica (polimorfonukleara – PMN).

Negativan nalaz glasi: FIZIOLOŠKA FLORA.

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 3 radna dana

Napomena: ovu vrstu uzorka obično uzima pulmolog, kod novorođečadi neonatolog, a kod djece pedijatar.
AST 2.95 22.23 AST (aspartat-aminotransferaza = glutamat-oksaloacetat transaminaza, GOT) je enzim kojeg ima najviše u jetri, srčanom mišiću i skeletnim mišićima te u manjim aktivnostima u mozgu, bubrezima, gušterači, plućima i krvnim stanicama. Aktivnost AST-a koristi se prvenstveno u dijagnostici, praćenju tijeka bolesti i terapiji bolesti jetre i žuči. Uz praćenje vrijednosti AST-a gotovo uvijek se određuje i ALT.

Povišena vrijednost: Povećana aktivnost AST-a u serumu pokazatelj je da je došlo do oštećenja tkiva bogatih AST-om, prilikom čega je došlo do oslobađanja AST-a u cirkulaciju.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
ASTA (antistafilolizinski titar) 25.00 188.36 ASTA (antistafilolizinski titar) je test kojim se dokazuje prisutnost stafilokokne infekcije.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 dana
ANTITIJELA NA ACETILKOLIN RECEPTOR 77.00 580.16 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANTITIJELA NA GLATKU MUSKULATURU (ASMA) 35.00 263.71 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
ANTITIJELA NA MIŠIĆNU TIROZINKINAZU (MUSK) 27.50 207.20 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.