Open

!! OBAVEZNO NARUČIVANJE ZA BRZI SARS-COV-2 ANTIGEN I PCR TEST !! 01/2442-015

!! Naručivanje za ostale pretrage nije potrebno !!

Što znači biti natašte?

Mnogi pacijenti se prije laboratorijskih pretraga pitaju “Što znači biti natašte?” Što je dopušteno konzumirati prije obavljanja laboratorijskih pretraga kako bi rezultati precizno odražavali pravo stanje pojedinih vrijednosti u našem organizmu?

Pročitaj više

Rak dojke – Bolest koja ne zahvaća samo žene

Listopad je obilježen kao mjesec borbe protiv raka dojke. To je najčešći zloćudni tumor koji zahvaća žene, te ujedno vodeći uzrok smrti koji posljednjih godina bilježi trend rasta. Stoga bitno naglasiti važnost kontinuiranog samopregleda dojki, kao i redovitih godišnjih specijalističkih pregleda.

Pročitaj više

Metode određivanja optimalnog dana parenja kuja

Optimalno vrijeme za parenje kuje počinje na dan ovulacije i traje ukupno 4 dana. Parene kuje u navedenom periodu imaju najveći postotak koncepcije i najveći broj štenadi u leglu. Najčešći uzrok neplodnosti u kuja je parenje u krivo vrijeme, a određivanje dana ovulacije nije uvijek jednostavno.

Pročitaj više

Studeni – Mjesec obilježavanja borbe protiv raka prostate

Ova bolest javlja se najčešće kod muškaraca starijih od 50 godina, te se rizik obolijevanja znatno povećava sa starenjem. Rak prostate spada u jedan od najčešćih oblika karcinoma kod muškaraca. U početnoj fazi nema vidljivih simptoma zbog činjenice da se karcinom razvija polako, te se simptomi bolesti javljaju tek u uznapredovaloj fazi.

Pročitaj više

Dijagnostika i kontrola diabetes mellitusa kod mačaka

Dijabetes je najčešća je endokrina bolest kod mačaka, a manifestira se kao metabolička bolest izazvana potpunim ili relativnim nedostatkom uslijed koje dolazi do poremetnja metabolizma ugljikohidrata, masti i proteina u organizmu. Javlja se sve češće, a najpodložnije su joj muške kastrirane mačke starije od sedam godina.

Pročitaj više

Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram