Antioksidansi oslobađaju i deaktiviraju slobodne radikale
Vitamin C - (askorbinska kiselina) je vitamin topljiv u vodi, a prisutan je u svježem voću i povrću. On je jedan od najispitanijih i najviše opisanih vitamina i prvi sintetski dobiveni vitamin. Sudjeluje kao reducens u brojnim biološkim procesima. Važan je za sintezu kolagena i karnitina te za metabolizam masnih kiselina. Najjači je antioksidans među vitaminima topljivim u vodi. Vitamin C poznat je po skorbutu, bolesti koja nastaje zbog njegovog nedostatka.
Vitamin E -predstavljaju u mastima topljivi tokoferoli koji u organizmu djeluju kao jako dobri antioksidansi. Nedostatak vitamina E vrlo je rijedak jer je taj vitamin vrlo široko zastupljen u hrani. Nalazi se u svim tkivima u organizmu, a najviše u jetri, masnom tkivu i mišićima.
Beta karoten - spada u skupinu karotenoida. Naziva se još i provitamin A jer ga organizam može pretvoriti u vitamin A. Snažan je antioksidans, djeluje antikancerogeno, a najpopularniji je ljeti jer štiti kožu i pospješuje tamnjenje.
Vrijeme izdavanja nalaza: 10 radnih dana