-->

Intolerancija na hranu 176 namirnica

U slučaju intolorancije na hranu moguće su razne nuspojave koje mogu uzrokovati kronične simptome koje je teško "uokviriti".

Intolerancija na hranu ili nealergijska preosjetljivost na hranu je zakašnjela patološka reakcija na hranu, piće i aditive u hrani. Uzrokuje niz simptoma u jednom ili više organa i organskih sustava. Nastaje uslijed nedostatka specifičnih kemijskih tvari ili enzima potrebnih za probavu hrane, ali i zbog patološke reakcije na neke uobičajeno prisutne tvari u hrani.

Najčešći simptomi intolerancije na hranu su:

  • glavobolja;
  • gastrointestinalni simptomi;
  • osip;
  • zadržavanje tekućine.

Prvo se pojavljuju poremećaji probavnog sustava, a nakon toga poremećaji cijelog organizma koji se manifestiraju kroničnim simptomima:

  • probavne poteškoće;
  • nadutost (vjetrovi);
  • bolovi;
  • zatvor i proljev;

U tom kontekstu SYNLAB predlaže FIT intolerancija na hranu. Testira se intolreancija na 176 namirnica.

FIT 176 - popis namirnica: 
Amarant; Američki sir; Ananas; Anis; Artičoka; Aspergillus niger; Australski orah; Avokado; Badem; Bakalar; Banana; Bijeli kupus; Bjelanjak; Blitva; Bob; Bosilajk; Brašno sjemenki rogača; Brašno slatke bijele lupine; Breskva; Brokula; Celer; Češnjak; Cikla; Cikorija; Cimet; Crni papar; Crvena ribizla; Crveni kupus; Cvjetača; Dagnje; Datulja; Dinja; Divlja ruža; Divlji vepar; Đumbir; Egipatska pšenica; Endivija; Gauda; Gljive; Govedina; Grah crveni; Grašak; Grbaštica; Grejpfrut; Grožđe bijelo; Haringa; Heljda; Hokaido bundeva; Hren; Indijski orah; Jabuka; Jagode; Janjetina; Ječam; Jeruzalemske artičoke; Jogurt; Kadulja; Kajenski papar; Kakao zrno; Kava; Kelj; Kikiriki; Kim; Kineski kupus; Kivi; Kobilje mlijeko; Kokos; Komorač; Kopar; Koraba; Korijander; Korijen celera; Korijen peršina; Kozice; Kozji sir; Kozje mlijeko; Krastavac; Kravlje mlijeko; Krumpir; Krupnika; Kruška; Kukuruz; Kvinoja; Leća; Lignja; Limun; Lješnjak; Losos; Lubenica; Luk;; Malina; Mandarina; Mango; Marelica, Maslina; Matovilac; Med; Medvjeđi luk; Mlaćenica; Mozzarella; Mrkva; Naranča; Noj; Orah; Origano; Osušeni nezreli krupnik; Ovčji sir; Papaja; Paprika babura; Parmezan; Pastrnjak; Pastrva; Patka; Patlidžan; Pekarski kvasac; Peršin; Piletina; Pistacija; Pivski kvasac; Plosnica (solea); Poriluk; Prokulica; Proso; Pšenica; Pšenica jednozrna; Puretina; Radić; Rajčica; Raž; Riža; Rogač; Romanesko brokula; Rotkvica; Rukola; Ružmarin; Salata kristalka; Sardina; Savojski kupus (kelj); Sezam; Sir appanzell; Sir camembert; Sir gruyere; Sir tilzit; Sirutka; Sjemenke bundeve; Sjemenke lana; Sjemenke maka; Sjemenke suncokreta; Skuša, Slanutak; Slatki kesten; Slatki krumpir; Soja; Šljiva; Španjolski zmijak; Šparoge; Špinat; Srna; Švedska repa; Švicarski sir; Svinjetina; Timijan; Trešnja; Tuna; Uljana repica; Ulje šafranike; Vanilija; Vlasac; Zelena salata; Zelene mahune; Zelene tikvice; Zeleni grašak; Zlatni grah; Zob; Zrnati sir; Žumanjak

 


FIT je test koji se provodi pomoću najsuvremenijih tehnologija, što smanjuje rizik od lažno pozitivnih/negativnih rezultata.  U nalazu se navode različiti stupnjevi intolerancije na određenu hranu. U cijenu testiranja uključen je razgovor s nutricionistom. 

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.