Open

!! OBAVEZNO NARUČIVANJE ZA BRZI SARS-COV-2 ANTIGEN I COVID 19 PCR TEST !! 01/2442-015

!! Naručivanje za ostale pretrage nije potrebno !!

 

Voditeljica mikrobiološkog laboratorija
Radi svuda i uvijek kao da radiš sebi i uspjeh je neizostavan - pacijentov osmjeh je najveća satisfakcija.
Obrazovanje

Odrasla u zapadnoj Slavoniji, gdje stječe osnovno i srednjoškolsko obrazovanje (COUO Pakrac, 1985 – suradnik u razrednoj nastavi). Iste godine upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; diplomirala 1992. godine pri Zavodu za oftalmologiju KBC Zagreb. Nakon završenog pripravničkog staža (Zagreb, 1993), a tijekom prve godine samostalnog rada (1994), slijedi rad u privatnoj ordinaciji opće medicine u Samoboru; potom slijedi dvogodišnji rad u ordinacijama opće i školske/pedijatrijske medicine pri DZ Kutina (1994 – 1996), radna mjesta – Kutina i Popovača. 1995/ 1996 kao liječnik opće medicine sudjeluje u provođenju i organizaciji zdravstvene zaštite u Vojniću, a neposredno nakon vojno – redarstvene akcije. Tijekom 1996. dobiva ponudu i priliku za stjecanjem željene specijalizacije – medicinske mikrobiologije s parazitologijom – pri Zavodu za javno zdravstvo sisačko moslavačke županije, te krajem 1996. započinje specijalističku edukaciju (KBC Zagreb).

Radno iskustvo

Završetkom specijalizacije (Zagreb, 2001) započinje s radom u svojstvu specijaliste medicinske mikrobiologije s parazitologijom u Centralnom mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo – u Sisku. 2005. godine postaje voditeljem Službe za medicinsku mikrobiologiju s parazitologijom istog Zavoda, a 2009. zapošljava se u Poliklinici za medicinsku mikrobiologiju s parazitologijom „Dr. Brazda“ Zagreb, gdje radi kao specijalist i voditelj mikrobiološkog laboratorija. Od 6. mjeseca 2012. radi kao specijalist i voditelj Mikrobiološkog laboratorija poliklinike Synlab Hrvatska.

Profesionalne suradnje i aktivnosti

Od 2005. kada postaje voditeljem Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju – započinje i njezin profesionalni ushit, jer dobiva mogućnost osuvremeniti i unaprijediti dotadašnji način rada laboratorija – u tehnološkom, organizacijskom i stručnom smislu, a sve u svrhu dobivanja što točnijeg, bržeg i svrsishodnijeg nalaza – na krajnje racionalan način – borivši se pritom (pionirski) za osnovni cilj kliničke mikrobiologije – povezivanje laboratorijskog nalaza s kliničkom slikom bolesnika; time je svakodnevno realizirala osnovni zadatak kliničke mikrobiologije – olakšavanje rada ordinarijusa (kliničara) u neposrednom liječenju bolesnika svojom konzultantskom ulogom, što i je osnovni zadatak svakog liječnika mikrobiologa – interpretacija nalaza ordinirajućem liječniku, davanje preporuke o liječenju i sugeriranje eventualnih dodatnih pretraga.

Od 2005. također aktivno sudjeluje kao član u radu Odbora za praćenje rezistencije bakterija na antibiotike pri Akademiji medicinskih znanosti Hrvatske. Tom je stručnom aktivnošću afirmiran mikrobiološki laboratorij u Sisku, mikrobiološki laboratorij Poliklinike „Dr. Brazda“ Zagreb , kao i sadašnji, Mikrobiološki laboratorij poliklinike Synlab Hrvatska.

Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram