Open

Molimo osobe koji su pod mjerom (samo)izolacije da ne dolaze u prostore medicinske ustanove.

Molimo da kod naručivanja kućnih posjeta pripremite MBO (matični broj osiguranika) sa zdravstvene iskaznice.

09.07.2015. / Iz Synlaba
Udruživanjem s tvrtkom Labco do novog europskog prvaka na polju dijagnostičke industrije

Dana 26.lipnja,2015. europsko privatno društvo Cinven je najavilo kako je postiglo sporazum o stjecanju većinskog udjela u poslovnoj grupi synlab (“Grupa” ili “synlab” u daljnjem tekstu), društvu sa sjedištem u Njemačkoj koje pruža usluge laboratorijske dijagnostike na području humane i veterinarske medicine, te analize okoliša diljem Europe.

Sporazum je proveden nakon što je uslijedilo Cinvenovo stjecanje udjela u vrijednosti od 1,2 milijarde eura u Labco S.A. u svibnju, 2015., jednog od najvećih dijagnostičkih laboratorija na području Europe, sa sjedištem u Francuskoj.

Cinvenov tim stručnjaka za zdravstvenu njegu i skrb blisko je surađivao s njemačkim timovima u pripremama za stjecanje udjela u synlabu. Udruživanje poslovanja tvrtki Labco i synlab u sektoru dijagnostičkih laboratorija na području Europe odlikuje se izazovnom industrijskom logikom:

• Labco i synlab će oboje profitirati iz istih osnovnih trendova porasta na tržištu: porasta potaknutog demografskim trendovima, porastom kroničnih bolesti i smanjenjem troškova zbog rane dijagnoze, kao i povećanim trendom povjeravanja usluga kliničke dijagnostike vanjskim suradnicima u svrhu postizanja veće učinkovitosti i smanjenja troškova zdravstvenog sustava (s troškovima predviđanja, prevencije i dijagnostike za koje se smatra kako će porasti s približno 20 na 30 % do 2020.);
• udruživanjem će ove dvije tvrtke profitirati od zemljopisne različitosti, kako u pogledu investitora, tako i u pogledu poslovnog modela: poslovat će se u 26 zemalja diljem Europe s malo izravnog preklapanja između tvrtki Labco i synlab (Labco posluje u Francuskoj, zapadnoj i južnoj Europi i UK-u; dok synlab posluje u Njemačkoj, Švicarskoj i
središnjoj i južnoj Europi) tako da poslovna kombinacija neće utjecati na lokalne aktivnosti;
• zajedno će ove dvije tvrtke imati najsnažnije medicinske kapacitete u Europi te će biti logičan odabir za plasiranje novih testova na tržište i bolje rezultate za pacijente, uključujući područja poput anatomske patologije, molekularne medicine, bio-medicine, genetskog testiranja i nuklearne medicine;
• Labco i synlab dijele impresivne poslovne zapise koji ukazuju na rast, bilo kroz stjecanje ili organski, a sve u kombinaciji sa stvaranjem stabilnih i snažnih novčanih tokova; i
• udružene tvrtke svoje će poslovne aktivnosti provoditi u visoko fragmentiranim tržištima diljem Europe gdje najviše profitiraju operatori koji su u mogućnosti pružiti što je moguće učinkovitije usluge pacijentima i investitorima.

Stuart McAlpine, partner u Cinvenu, komentirao je:

“Cinvenova poslovna praksa sklapanja poslova zasniva se na našoj matrici ekspertize u sektoru i regiji. Naša ulaganja u Labco, a sada i u synlab savršeno pokazuju blisku suradnju naših stručnjaka za zdravstvo s regionalnim timovima iz Njemačke i Francuske u svrhu provođenja naše strategije poslovnog širenja unutar europskog tržišta laboratorijske dijagnostike. Oduševljeni smo poslovanjem obje tvrtke te se radujemo suradnji s oba tima u svrhu ostvarenja značajnog porasta u budućnosti. ”

Alex Leslie, viši direktor Cinvena, dodao je:

“Europsko tržište dijagnostičkih laboratorija obilježeno je velim porastom količina, zajedno sa smanjenim kapacitetom i velim brojem prepreka pri ulasku na tržište. Konkretno, sektor profitira zbog povoljnih dugoročnih trendova rasta zbog demografije, uštede troškova uslijed ranog otkrivanja bolesti, veće mogućnosti odabira pacijenata i napretka na polju medicinske tehnologije. Imamo iskustva u predviđaju poslovnih kombinacija na polju zdravstvene njege i skrbi, kao što je to i dokazano uspješnom integracijom društava Mercury Pharma i Amdipharm 2012. godine, čime je osnovano društvo AMCo., posebna farmaceutska tvrtka koja se razvija iznimnom brzinom.
Vjerujemo kako će udruživanje tvrtki Labco i synlab, dvije tvrtke koje se savršeno nadopunjuju, omogućiti povlastice pacijentima diljem Europe te će pomoći pri stvaranju europskog prvaka u toj industriji.”

Bartl Wimmer, izvršni direktor synlaba, rekao je:

“Synlab je desetljećima bio na vrhu ljestvice tvrtki koje pružaju preventivne medicinske usluge, a tijekom tog razdoblja tvrtka je znatno povećala broj tržišta na kojima djelujemo, kao i raspon dijagnostičkih testova koje isporučujemo. Cinven ima izvrstan ugled kao investitor u europskom zdravstvenom sektoru, te također ima bitno iskustvo u sektoru dijagnostike. Radujemo se radu s njima i porastu našeg poslovanja i tome što ćemo napokon biti u mogućnosti ponuditi pristup dijagnostičkim uslugama velikom broju stručnjaka i pacijenata te tako poboljšati razinu detekcije i sprječavanja bolesti.”

Philippe Charrier, izvršni direktor društva Labco, rekao je:

“Mi u Labcu smo uzbuđeni što imamo priliku raditi zajedno sa synlab timom. Naše poslovne aktivnosti se odlično nadopunjuju. Imamo tek malo izravnog zemljopisnog preklapanja te dijelimo Cinvenovu viziju stvaranja prvaka Europe u dijagnostičkoj industriji. ”

Za synlab je ovo veliki korak koji jamči kontinuitet usluga, a istovremeno omogućuje inovacije proizvoda i poboljšava razinu usluge.

Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram