Open

Molimo osobe koji su pod mjerom (samo)izolacije da ne dolaze u prostore medicinske ustanove.

Molimo da kod naručivanja kućnih posjeta pripremite MBO (matični broj osiguranika) sa zdravstvene iskaznice.

Radno vrijeme mikrobiološkog laboratorija u Petrovaradinskoj 7 je do daljnjega od 07,00-16,00. Prijem pacijenata do 15,00.

Odgovorno spolno ponašanje

Spolno odgovorno ponašanje vrlo je važan zdravstveni aspekt svakog spolno aktivnog pojedinca. Sprečavanje spolno rizičnog ponašanja i korištenje kontracepcijskih sredstava i drugih oblika zaštite doprinose kvaliteti života i smanjuju rizik obolijevanja od spolno prenosivih bolesti (SPB), isto kao i neželjene trudnoće. Spolno prenosive bolesti kod seksualno aktivnih osoba mogu se ‘’dogoditi’’ bilo kome.

Pročitaj više

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Svake godine 1. prosinca se obilježava dan borbe protiv AIDS-a, bolesti koja je uzrok smrtnosti velikog broja ljudi diljem svijeta, posebice u nerazvijenim područjima Afrike. Prvi zabilježeni slučaj ili ‘’Pacijent Nula’’ pojavio se 1981. godine, a nakon toga otkriveno je kako se virus ne prenosi samo spolnim putem, već i drugim načinima prijenosa.

Pročitaj više

SDMA Test – Novost u dijagnostici bolesti bubrega pasa i mačaka

Bubrezi imaju nekoliko važnih funkcija: stvaranje mokraće, regulacija ravnoteže vode i elektrolita, eliminacija štetnih i stranih tvari iz organizma pa i izlučivanje hormona. Bolesti bubrega se većinom javljaju u starijih životinja, ali i onih mlađih, osobito mačaka.

Pročitaj više

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?

Redovita kontrola krvi koja se obavlja u sklopu godišnjih sistematskih pregleda nezaobilazni su dio brige o našem zdravlju. Broj zahtjeva za ovim pretragama sve je veći, zbog sve šire primjene laboratorijskih pretraga kao jedne od glavnih karika bilo kojeg liječničkog pregleda.

Pročitaj više

Uvid u alergije kućnih ljubimaca

Posljednjih godina pojavljuje se sve više kožnih problema kod naših kućnih ljubimaca. Postoje mnogi uzroci kao što su bakterijske, gljivične infekcije, razni paraziti, traume, ali jako veliki postotak problema uzrokuju alergije. Kao i kod ljudi, alergije su postale veliki i frustrirajući problem za naše ljubimce, kao i za vlasnike.

Pročitaj više

Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram