Provjerite ljetno radno vrijeme u odjeljku Lokacije.

Ostvarite 10% popusta na gotovinsko plaćanje za iznose od 150€ ili više. Napomena: Različiti popusti se ne zbrajaju.

Svatko od nas ima jedinstven genski kod koji je zapravo kombinacija nasljednih osobina naših roditelja. Zahvaljujući različitim genskim kodovima, svatko od nas je različit.

Genski testovi budućnosti

U svakodnevnom se životu često susrećemo s izrazom „za to je kriva genetika“, najčešće kad netko govori o nasljednim bolestima ili fizičkim karakteristikama. Znamo da su neke bolesti poput raka, dijabetesa, problema sa srcem i proširenih vena često nasljedne, odnosno ako ih imaju naši roditelji, povećan je rizik od toga da ćemo ih i mi imati.

No, jeste li se ikad upitali što točno naš genski kod jest i koje sve tajne leže skrivene u njemu?

Geni su jedinice nasljednosti sastavljene od DNK, a nasljeđujemo ih od svojih roditelja. Oni su zapravo „upute“ koje reguliraju kako naša tijela funkcioniraju – sve od vanjskog izgleda, rasta, razvoja, sklonosti bolestima, djelovanje lijekova i fizičkih sposobnosti, a svaka osoba ima različite kombinacije gena u svojim stanicama.

Ako poznajemo svoje gene, znamo i kojim smo bolestima skloni, koja nam hrana odgovara, koje nam tjelesne aktivnosti leže – drugim riječima, dobivamo priliku poboljšati kvalitetu svog života. A upravo tome služe genski testovi.

Više detalja o testovima možete pročitati u našim novostima.

SYNLAB genski testovi:

MyPGx

NutriHealth

neoBona

BRCA+16genes