-->

NutriHealth - napredna nutrigenetska analiza

Nutrigenetika je područje genetike koja se bavi odnosom između gena i hrane za potrebe ostvarivanja optimalnog zdravstvenog stanja kroz prehranu.

S pomoću nutrigenetske analize moguće je isplanirati personaliziranu prehranu koja se temelji na potrebama svake osobe. Ako znamo te potrebe, moguće je razraditi poseban plan prehrane koji svakoj osobi omogućuje unos potrebnih hranjivih tvari, čime se postiže odgovarajuće zdravstveno stanje temeljeno na genetici.

Važno je razlikovati nutrigenetske testove i testove intolerancije na hranu (preosjetljivost na hranu), jer u okviru oba testa pacijenti dobivaju dodatne informacije za primjenu što prilagođenije prehrane.

U okviru testova intolerancije na hranu procjenjuje se odgovor imunološkog sustava na određenu vrstu hrane (IgG), što pacijentima omogućuje informaciju o potrebi izbjegavanja hrane na koju im tijelo snažno reagira.

S druge strane cilj je nutrigenetske analize ispitivanje gena osobe s ciljem utvrđivanja najprikladnije prehrane kako bi osoba ostvarila optimalno zdravstveno stanje i spriječila bolest, s obzirom na to da svaka osoba ima jedinstvenu genetiku i jedinstvene potrebe u pogledu prehrane.

Prehrana temeljena na genetici učinkovitija je dva do tri puta od uobičajene prehrane.

Što je NutriHelath?

Test se temelji na najrelevantnijim znanstvenim spoznajama u području genetike povezanima s prehranom te je riječ o jednoj od najnaprednijih nutrigenetskih analiza.
NutriHealth uključuje analizu velikog broja genskih varijanti na temelju provjerenih znanstvenih dokaza.

Rezultati

NutriHealth uključuje sveobuhvatno i jednostavno izvješće koje sadržava sljedeće informacije:

  • analiza 128 genskih varijanti (SNP-ova)
  • preporučena vrsta prehrane na temelju vaše DNK
  • informacije o postotku utjecaja genetike i okoliša*
  • preporučena tjelesna aktivnost
  • nutricionističke grafikone s makronutrijentima, mineralima i vitaminima
  • personalizirane smjernice za prehranu, fizičku aktivnost, metabolizam i stil života.

*Samo u slučajevima za koje su objavljeni znanstveni dokazi.

Indikacije

Test NutriHealth namijenjen je za:

  • osobe koje žele prilagoditi svoju prehranu na temelju svoje genetike i koje žele saznati informacije o svojim nutritivnim potrebama na personaliziranoj razini
  • osobe koje žele proaktivno upravljati svojim zdravljem.
     

 

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.