-->

Prenatalni Testovi

PRENATALNI NEINVANZIVNI TESTOVI

Skraćenica NIPT (Non Invasive Prenatal Test) koristi se kada govorimo o novoj generacij neinvazivnih prenatalnih testova. Ovi testovi provode se iz majčine krvi. Procjenjuje se rizik od najčešćih trisomija i drugih fetalnih kormosomskih abnormalnosti. Inovativni TSCORE („Trisomy Score”) algoritam koristi višestruka sekvencioniranja, postotak fetalne DNK, kvantifikaciju i mjerenje veličine fragmenata, kako bi postigli pouzdane rezultate čak i pri malim količinama fetalnih frakcija.

Od 10-tog tjedna trudnoće u SYNLABu su dostupna dva testa:

Nova generacija neinvazivnog prenatalnog testa (NIPT, non invasive prenatal test) GenomeWide. Provodi  se iz majčine krvi, a procjenjuje rizik od najčešćih trisomija i drugih fetalnih kromosomskih promjena pručavanjem DNA. Test je dostupan u svim SYNLAB laboratorijima i kod suradnika.

SYNLAB HRVATSKA | Kraljevićeva ulica 24, 10000 Zagreb | Tel:01/2442-015 | e-mail: HR.info@synlab.com

 

Credits

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.