Ostvarite 10% popusta na gotovinsko plaćanje za iznose od 150€ ili više. Napomena: Različiti popusti se ne zbrajaju.

IgE* 18.00 135.62 Imunoglobulin E (IgE) test je koji se koristi u dijagnostici alergija.

Imunoglobulini su nosioci humoralne imunosti, a u serumu zdravih ljudi postoje imunoglobulini klase IgM, IgG, IgA, IgD i IgE.

IgE se sintetizira u dišnim i probavnim organima i u limfoidnom tkivu nosa i grla pa ga sadržavaju sekreti bronha i nosa. U krvi je vezan za stanične površine, pa ga u serumu ima tek u tragovima, međutim kada se veže na antigen (npr. pelud, grinje) uzrokuje preosjetljivost i alergijsku reakciju, pa je zato u tim slučajevima povećan u serumu.

Povišena vrijednost: Povišene koncentracije IgE mogu se javiti kod različitih alergijskih (atopijskih) bolesti, poput ekcema, astme, sezonske peludne groznice, parazitarnih infestacija i kod nekih slučajeva nasljedne imunodeficijencije.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
IgE specifični 1 do 2 20.00 150.69 Testiranje na specifičan alergen npr. jaje

Vrijeme izdavanja nalaza: do 3 radna dana
IgE specifični 3 i više 18.00 135.62 Testiranje na specifičan alergen npr. jaje, kikiriki, gluten, pelud itd.

Vrijeme izdavanja nalaza: do 3 radna dana
KOMPLETNA KRVNA SLIKA (KKS) 8.25 62.16 Kompletna krvna slika (KKS) najčešće je hematološka pretraga i najčešća laboratorijska pretraga uopće. Nalaz krvne slike ukazuje na različita bolesna stanja. Nezaobilazan je nalaz u prepoznavanju i praćenju tijeka bolesti i terapije niza hematoloških i nehematoloških bolesti. Upozorava na akutna i kronična krvarenja, postojanje anemija, leukemija, upala (akutnih ili kroničnih, bakterijskih ili virusnih).

Krv je je po svom sastavu tekućina koju čine krvne stanice suspendirane u plazmi. Krvne stanice su eritrociti (crvene krvne stanice), leukociti (bijele krvne stanice) i trombociti (krvne pločice).

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan, a ukoliko je hitno, unutar pola sata
ISAC test, panel 112 alergijskih testova  245.00 1845.95 Simultano mjerenje u jednom testu specifičnih protutijela na 112 komponenti alergena iz više od 48 prethodno odabranih izvora alergena.

ISAC test je test krvi koji koristi tehnologiju mikročipa za otkrivanje specifičnih IgE protutijela na alergene iz hrane i zraka (ovaj test koristi metodu zvanu ELISA s posebnim čitačem; zamijenio je test koji se prethodno nazivao RAST). Omogućuje istovremeno mjerenje specifičnih antitijela na više komponenti alergena u jednom testu, koristeći samo nekoliko µl seruma.

Alergeni su unaprijed odabrani i uključuju najrelevantnije markere specifične za vrstu i unakrsne reakcije. Više o ISAC alergo panelu pročitajte na poveznici.

Vrijeme izdavanja nalaza: od 7 do 14 radnih dana
ALEX2 Test 258.00 1943.90 ALEX2 Allergy Test je panel alergena IgE, multiplekan test temeljen na ELISA metodi, sadrži 117 ekstrakata i 178 molekularnih alergena plus 50 jedinstvenih molekularnih alergena i ukupni IgE.

ALEX2 alergijski test testira 295 alergena istovremeno i pruža sveobuhvatnu analizu iz vrlo malog volumena uzorka. Panel alergena uključuje pelud, grinje, krzno mačaka i pasa, otrove insekata, plijesni i kvasce, hranu i lateks, nadopunjen ukupnim IgE.

Više o Alex2 alergo testu pročitajte na poveznici.

Vrijeme izdavanja nalaza: 8 do 10 radnih dana

* U slučaju da je krv vađena radnim danom iza 11 sati na lokaciji Velika Gorica i Zaprešić, nalaz će biti gotov drugi radni dan. Za krv vađenu iza 12 sati radnim danom na lokaciji Petrovaradinska, nalaz će biti gotov također drugi dan. U slučaju vađenja krvi subotom na bilo kojoj lokaciji, rezultati će biti gotovi u ponedjeljak.

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

Želimo biti sigurni da uživate pregledavati našu web stranicu i imate ugodno iskustvo. U tu svrhu, ova web stranica postavlja "kolačiće" na vaše računalo za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi naše web stranice. Kliknite gumb ok da biste prihvatili upotrebu kolačića na ovoj web stranici.