Provjerite ljetno radno vrijeme u odjeljku Lokacije.

Ostvarite 10% popusta na gotovinsko plaćanje za iznose od 150€ ili više. Napomena: Različiti popusti se ne zbrajaju.

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn

C3* 13.00 97.95 C3 je glikoprotein koji pripada sustavu komplementa i s kliničkog stajališta najvažniji je dio ovog sustava koji sudjeluje u obrani organizma. C3 u plazmi cirkulira u neaktivnom obliku, a kod upalnih procesa se aktivira, uzrokuje upalu te pospješuje fagocitozu i citolizu. Prilikom aktivacije se troši i dolazi do opadanja njegove koncentracije.

Povišena vrijednost: Koncentracija C3 je povećana kod upala prouzročenih bakterijama, u bilijarnoj opstrukciji i amiloidozi.

Snižena vrijednost: nSnižena koncentracija C3 može biti povezana s membranoproliferativnim glomerulonefritisom, malnutricijom, urođenim deficitom ili bolestima imunih kompleksa, može upućivati na aktivni sistemski lupusom, septički šok, reumatoidni artritis ili krajnji stadij bolesti jetre.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
C4* 13.00 97.95 C4 je glikoprotein i dio je sustava komplementa koji sudjeluje u obrani organizma.

Povišena vrijednost: Koncentracija C4 je povećana kod upala prouzročenih bakterijama, u bilijarnoj opstrukciji i amiloidozi te kod zloćudnih bolesti.

Snižena vrijednost: Snižena koncentracija C4 može biti povezana s membranoproliferativnim glomerulonefritisom, malnutricijom, urođenim deficitom ili bolestima imunih kompleksa, može upućivati na aktivni sistemski lupusom, septički šok, reumatoidni artritis ili krajnji stadij bolesti jetre.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
CA 125* 19.00 143.16 CA 125 je glikoproteinski tumorski biljeg koji se koristi u praćenju bolesnica s karcinomom jajnika. Postoji jasna korelacija između vrijednosti CA 125 u serumu i kliničkog tijeka bolesti. Progresivni rast vrijednosti CA 125 je mogući pokazatelj napredovanja maligne bolesti i nedostatnog terapijskog odgovora, dok snižavanje vrijednosti CA 125 upućuje na dobar terapijski odgovor. Međutim, normalne vrijednosti CA 125 nisu dokaz odsutnosti raka jajnika jer kod bolesnica s histopatološki dokazanim karcinom jajnika vrijednosti CA 125 mogu biti jednake kao kod zdravih žena.

Zbog svoje nedovoljne osjetljivosti i specifičnosti CA 125 nije namijenjen za korištenje kao test probira na rak u općoj populaciji ali se njegovo određivanje koristi kao pomoćna pretraga za praćenje bolesnica oboljelih od karcinoma jajnika.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti CA 125 imaju najveću kliničku primjenu kod karcinoma jajnika. Osim kod karcinoma jajnika, CA 125 je povišen kod endocervikalnog karcinoma, karcinoma jetre, gušterače, pluća, debelog crijeva, želuca, bilijarnog trakta, maternice, jajovoda, dojke i endometrija.

Povišene vrijednosti CA 125 mogu se naći u 1-2% zdravih žena kao i u prvom tromjesečju trudnoće.

Povišene se vrijednosti nalaze i kod osoba s nemalignim bolestima kao što su ciroza jetre, hepatitis, endometrioza, ciste na jajnicima i upalne bolesti zdjelice.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
CA 15-3* 19.00 143.16 CA 15-3 je glikoproteinski tumorski biljeg koji se koristi u praćenju odgovora na terapiju karcinoma dojke. Njegove povišene ili snižene vrijednosti prate progresiju ili regresiju bolesti. Ispitivanja su potvrdila da je povišenje vrijednosti CA 15-3 kod bolesnika s povećanim rizikom recidiva karcinoma dojke nakon primarne terapije mogući pokazatelj pojave recidiva.

Povišene vrijednosti CA 15-3 mogu se naći kod mnogih drugih karcinoma i kod nemalignih bolesti kao što su ciroza jetre, hepatitis, autoimune bolesti te benigne bolesti jajnika i dojke.

Vrijednosti CA 15-3 povišene su prvenstveno kod metastatskih karcinoma dojke a znatno manje kod bolesnika s primarnim karcinomom dojke. Upravo zbog male specifičnosti i osjetljivosti CA 15-3 se ne smije koristiti kao test probira opće populacije.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti nalaze se kod karcinoma dojke. Osim kod karcinoma dojke, povišene se vrijednosti mogu naći i kod karcinoma pluća, debelog crijeva, gušterače, jetre, jajnika i maternice kao i kod nemalignih bolesti (ciroza jetre, hepatitis, autoimune bolesti, bolesti jajnika i dojke).

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
CA 19-9* 19.00 143.16 CA19-9 je glikoproteinski tumorski marker čije su vrijednosti u serumu povišene kod bolesnika s različitim gastrointestinalnim karcinomima, kao što su karcinom gušterače, debelog crijeva, želuca i jetre. U prvom redu se koristi kao pomoćna pretraga zajedno s drugim dijagnostičkim informacijama za praćenje stanja bolesnika oboljelih od raka gušterače.

CA 19-9 ne smije se koristiti kao test probira na maligne bolesti. Povišene vrijednosti nalaze se i kod bolesnika s nemalignim bolestima poput hepatitisa, ciroze jetre, pankreatitisa i cistične fibroze.

Trajno povišene vrijednosti CA 19-9 nakon provedenog liječenja ukazuju na prisutnost neotkrivenih metastaza ili nepotpunog odstranjenja tumora. Progresivni rast vrijednosti CA 19-9 mogući je pokazatelj napredovanja maligne bolesti i nedovoljnog terapijskog odgovora bolesnika. Snižavanje vrijednosti CA 19-9 općenito upućuje na dobru prognozu bolesti i dobar terapijski odgovor.

Povišena vrijednost: Klinički najznačajnija upotreba CA 19-9 jest praćenje bolesnika s karcinomom gušterače. Povišene vrijednosti nalaze se i u benignim bolestima poput hepatitisa, ciroze jetre, pankreatitisa i cistične fibroze.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
CA 72-4* 21.00 158.22 CA 72-4 je tumorski biljeg koji se koristi prvenstveno u praćenju tijeka liječenja pacijenata s karcinomom želuca. Osim toga, može ga se koristiti i kao dodatni tumorski marker kod mukoznog karcinoma jajnika.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti nalaze se kod bolesnika s karcinomom želuca i jajnika, ali također i kod karcinoma kolona, jednjaka i dojke.

Povišene vrijednosti mogu se naći i u benignim bolestima: pankreatitis, ciroza jetre, plućne bolesti, reumatska bolest, ginekološke bolesti (jajnika i dojke) i benigni poremećaji gastrointestinalnog trakta.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
C-ANCA (Antineutrofilna citoplazmatska antitijela) 27.50 207.20 cANCA (anti-Pr3) koristi se u dijagnostici i praćenju nekih autoimunih bolesti, posebice sistemskih vaskulitisa (Wegenerova granulomatoza i mikroskopski poliangitis), ponekad se koristi za diferencijalnu dijagnozu Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa.

cANCA (anti-Pr3) se utvrđuje kod osoba za koje se sumnja da imaju simptome nekih autoimunih bolesti.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana.
CEA* 19.00 143.16 Karcinoembrionalni antigen (CEA) je glikoproteinski tumorski biljeg. Prvenstveno je biljeg vezan uz probavni sustav ali mu vrijednosti u krvi rastu i kod drugih malignih i nemalignih bolesti.

Trajni porast vrijednosti CEA u krvi nakon liječenja ukazuje na prisutnost neotkrivenih metastaza ili nepotpuno odstranjenje tumora. Progresivni rast CEA pokazatelj je napredovanja maligne bolesti i neodgovarajućeg odgovora pacijenta na terapiju. Snižavanje vrijednsoti CEA općenito upućuje na dobru prognozu bolesti i dobar terapijski odgovor.

Klinička važnost CEA dokazana je pri praćenju bolesnika s tumorima različite etiologije, ali je njegova prognostička važnost prvenstveno kod praćenja kolorektalnog karcinoma, karcinoma dojke i karcinoma pluća.

Mada se određivanje CEA ne može biti test probira na rak u općoj populaciji, često se koristi kao pomoćna pretraga pri procjeni prognoze odnosno praćenju onkoloških pacijenata.

Povišena vrijednost: CEA može biti povišen kod raznih nemalignih bolesti kao što su ciroza, emfizem pluća, rektalni polipi, pankreatitis, hepatitis, kolitis. Pušači imaju nešto više vrijednosti u odnosu na nepušače.

CEA se najčešće koristi u praćenju kolorektalnog karcinoma, ali i karcinoma dojke i pluća.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
CELIJAKIJA DJECA 57.00 429.47 Pretrage koje paket sadrži: TTG IgA, DP-IgG, ukupni IgA

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
CELIJAKIJA ODRASLI 52.00 391.79 Pretrage koje paket sadrži: TTG IgA, EMA-IgA, ukupni IgA

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
CERULOPLAZMIN 21.00 158.22 Ceruloplazmin je protein koji u krvi veže bakar, ima ulogu u metabolizmu željeza. Ceruloplazmin je protein plazme koji nastaje u jetri i može reverzibilno vezati šest atoma bakra na svoju molekulu. Defekt u transportu bakra do ceruloplazmina uzrokuje Wilsonovu bolest.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 dana.
CINK 31.50 237.34 Cink se izlučuje putem bubrega i znojem.
Glavna koncentracija cinka nalazi se u eritrocitima, u plazmi.
Nedostatak cinka uzrokuje acrodermatitis enteropathica.

Nasljedni nedostatak cinka može se uočiti u ranoj dobi po proljevima, odgodi rasta, anoreksiji, anemiji, hipogonadizmu, zakašnjelom zacjeljivanju rana.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
CISTATIN C 27.87 209.99 Cistatin C se eliminira iz cirkulacije gotovo isključivo glomerularnom filtracijom i reapsorbira se tubularno. Koncentracija cistatina C u serumu ovisi stoga o brzini glomerularne filtracije (GFR). Zatajenje bubrega dovodi do najmanje 10-strukog porasta koncentracije cistatina C u serumu. Poremećaji u radu proksimalnih bubrežnih tubula utječu na apsorpciju cistatina iz glomerularnih ultrafiltrata. Kako na koncentraciju cistatina C u serumu ne utječu upale, maligni procesi, mišićna masa ili spol, ona se s dobi prilagođava GFR-u. Stoga cistatin C ima najveću dijagnostičku osjetljivost za ukazivanje na smanjenu GFR također unutar raspona slijepog za kreatinin.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
CISTIČNA FIBROZA (CFTR GEN) PROBIR 36 MUTACIJA - MLPA METODA 518.00 3902.87 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
CISTIČNA FIBROZA (DEL508 MUTACIJE) 137.00 1032.23 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
CISTIČNA FIBROZA (TG-PONAVLJANJA) 275.00 2071.99 Vrijeme izdavanja nalaza: 10 dana
CISTIN 46.45 350.00 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
CK (kreatin-kinaza) 2.95 22.23 Kreatin-kinaza (CK) je enzim koji sudjeluje u stvaranju energije potrebne za rad mišića. Najviše je zastupljen u skeletnim mišićima, srčanom mišiću i mozgu.

Povišena vrijednost: Povećanu aktivnost CK u serumu zdravih ljudi mogu uzrokovati jači udarci i ozljede, pa čak i intramuskularna injekcija pogotovo injekcija nekih antibiotika kao penicilina i tetraciklina ili povećana mišićna aktivnost.
Dijagnostička važnost određivanja aktivnosti ovog enzima danas je prije svega kod bolesti mišića (progresivna mišićna distrofija, dermatomiozitis, akutna mioglobinurija).

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
Clostridioides difficile 35.00 263.71 Ovom se pretragom dokazuje ili ne dokazuje prisustvo Clostridiodes difficile toksina A/B kao produkta bakterijskog patogena (Clostridiodes-a difficile) u uzorku stolice. Bakterija Clostridiodes difficile je sastavni dio fiziološke flore debelog crijeva.

Pozitivan nalaz glasi: Antigen toksina Clostridiodes difficile (A/B) je detektiran.

Kada se navedena bakterija namnoži u velikom broju i dovede do mikrobiološke neravnoteže - počinju se stvarati toksini bakterije (A/B). Navedeni toksini izazivaju tzv. pseudomembranozni kolitis (vodenasto/krvavi proljev).

Negativan nalaz je uredan i glasi: Antigen toksina Clostridium difficile (A/B) nije detektiran.

Vrijeme izdavanja nalaza: isti ili sljedeći dan.
Citomegalovirus antitijela - CMV IgM i IgG 55.00 414.40 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
COPEPTIN (ADH) 49.00 369.19 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
COVID 19 PCR 59.00 450.00 PCR i ekvivalentni testovi amplifikacije nukleinskih kiselina smatraju se najpouzdanijim metodom za određivanje prisutnosti genetičkog materijala virusa SARS-CoV-2.

Pozitivan rezultat znači da je u uzorku prisutan genom virusa, međutim ne utvrđuje je li osoba zarazna ili ne. 

Nalaz na hrvatskom ili engleskom.

PCR testiranje na virus SARS-CoV-2 provodi se od ponedjeljka do petka od 7 do 12 sati na lokacijama Petrovaradinska 7 i Kraljevićeva 24 te od 7 do 11 sati u Velikoj Gorici.

Subotom ne radimo PCR testiranje na SARS-CoV-2.

Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan
COVID 19 Antigen test SARS-CoV-2 14.00 105.48 Antigen test mjeri prisutnost ili odsutnost virusnih proteina (antigena), najčešće nukleokapsidni protein. Preferirani uzorci su obrisci nazofarinksa i orofarinksa.

Molimo Vas da prije odluke o testiranju porazgovarate sa liječnikom i utvrdite da li postoji indikacija za testiranje. Negativne rezultate brzog antigen testa potrebno je potvrditi PCR testom.

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan
COVID 19 IgG antitijela SARS-CoV-2 Kvantitativno 14.00 105.48 Za praćenje titra prisutnih IgG antitijela. Rezultat je brojčani.

Vrijeme izdavanja nalaza: 3 do 8 dana
C-PEPTID 25.22 190.00 Vrijeme izdavanja nalaza: 3 dana
CRP 8.25 62.16 C-reaktivni protein (CRP) je protein akutne faze upale. Stvara se u jetri. CRP sudjeluje u obrambenom mehanizmu organizma i sposoban je aktivirati brojne biološke sustave.

Određivanje CRP-a je dobra pretraga za detektiranje upalnih procesa i razlikovanje bakterijskih, kada je povećan, od virusnih infekcija.

CRP test također može pomoći pri procjeni rizika od kardiovaskularnih bolesti u pojedinca.

Povišena vrijednost: CRP se povećava kod akutnih i kroničnih infekcija i ukazuje na ozbiljnost infekcije (npr. u sepsi).

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.
CYFRA 21-1* 21.00 158.22 CYFRA 21-1 (citokeratin 19) je jedan od strukturnih proteina epitelnih stanica koji grade stanični skelet. Citokeratinske niti slabo su topljive, ali tijekom proteolitičke razgradnje nastaju topljivi citokeratinski fragmenti koji se oslobađaju u tjelesne tekućine.

CYFRA 21-1 koristi se kao tumorski biljeg koji se nalazi u serumu bolesnika s rakom pluća i mokraćnog mjehura. Vrijednosti su naročito povišene kod nemikrocelularnog karcinoma pluća (karcinoma ne-malih plućnih stanica, NSCLC). Najviše su vrijednosti kod bolesnika s karcinomom skvamoznih (pločastih) stanica (podtip NSCLC-a) i njihova vrijednost dobro korelira sa stadijem bolesti, pa je određivanje vrijednosti CYFRA 21-1 korisna pretraga u histološkoj dijagnozi raka pluća. Može se koristiti kao pretraga za praćenje terapijskog odgovora te kao pretkazatelj preživljenja bolesnika oboljelih od raka pluća tijekom terapije.

Povišena vrijednost: Povišene vrijednosti najznačajnije su kod bolesnika s karcinomom pluća. Vrijednosti su povišene i kod karcinoma mjehura.

Ponekad se povišene vrijednosti nalaze kod uznapredovalih dobroćudnih bolesti jetre i kod bubrežnog zatajenja.

Snižena vrijednost: nije klinički značajno

Vrijeme izdavanja nalaza: nalaz je gotov isti dan.

Tumorski markeri i hormoni – Zašto se trebaju pratiti u istom laboratoriju?
CITOLOŠKI RAZMAZ PERIFERNE KRVI (citološka analiza) 25.00 188.36 Citološka analiza razmaza periferne krvi važna je u dijagnostici i praćenju različitih bolesti hematopoetskog sustava. Morfološki se analiziraju stanice krvi, eritrociti i bijele krvne stanice.

Različite anomalije oblika eritrocita mogu ukazati na nasljedne ili stečene anemije, posebno kod djece. Diferencijalna krvna slika poznata kao DKS analizira izgled i zastupljenost pojedinih vrsta bijelih krvnih stanica, te pojava nezrelih krvnih stanica u perifernoj krvi, kojih ne smije biti. Citološka analiza periferne krvi predstavlja dio dijagnostičke obrade i praćenja hematoloških bolesti. Kod virusnih bolesti ova analiza neophodna je i važna u dijagnostici infektivne mononukleoze, kada je posebno važna morfologija limfocita.

Uzorak za analizu je kapilarna krv uzeta iz jagodice prsta.

Vrijeme izdavanja nalaza:
nalaz je gotov 2 dan
CITOLOŠKI URIN s porijeklom eritrocita 55.00 414.40 Citološka analiza urina preporuča se kada se kod analize sedimenta urina u biokemijskoj pretrazi nađu eritrociti, također, kada se u urinu primijeti krv. Ova analiza se ubraja u eksfolijativnu citologiju, a važna je za pacijente sa učestalim smetnjama urinarnog trakta, kao što su upale, kamenci, ili prirođene malformacije urotrakta, zatim za kontrole nakon operacija malignih tumora. Važnost citološke analize urina posebno je naglašena kod pacijenata nakon presađivanja bubrega, jer otkrivanje stanica Polyomavirusa upućuje na mogućnost odbacivanja presatka.

Adekvatan uzorak urina za citološku analizu uzima se tri dana zaredom, i to drugi jutarnji urin, i donosi u citološki laboratorij. Za pacijentice važno je znati da NE daju urin tijekom menstruacijskog ciklusa, niti dva dana prije i poslije . Nakon prijema uzorci se boje, tri stakla po PAPA bojanju, a tri stakla po MGG bojanju. Po završetku analize ispunjava se jedan obrazac za sva tri uzorka, naziva Pariška klasifikacija dijagnostičkih kategorija u citologiji urina, koji se koristi u cijelom svijetu od 2015. godine.

Uzorak: drugi jutarnji urin, tri dana za redom

Uputa za citološki pregled urina:

Pretraga se vrši tri radna dana uzastopce u laboratoriju.

Preporuča se prvi uzorak dati ponedjeljkom, utorkom ili srijedom:

- nakon buđenja isprazniti mokraćni mjehur,

- nakon toga oprati spolovilo,

- popiti dovoljno tekućine (slobodno jesti),

- prije prvog sljedećeg mokrenja doći u laboratorij i dati drugi jutarnji urin, paziti da se u čašicu lovi SREDNJI MLAZ urina, zajedno s nalazima liječnika koji vas je uputio na pretragu i medicinskom dokumentacijom o prethodnim operativnim ili dijagnostičkim postupcima, (kopije nalaza),

- citološki pregled urina ne preporučuje se raditi kod žena neposredno prije, za vrijeme i neposredno nakon menstruacije,

- za teško pokretne pacijente dostaviti urin u  laboratorij u roku pola sata do sat vremena, zajedno s nalazima liječnika koji vas je uputio na pretragu i medicinskom dokumentacijom o prethodnim operativnim ili dijagnostičkim postupcima, (kopije nalaza).

Napomena:

- lokacija Kraljevićeva doći između 8 i 9 sati,

- lokacija Petrovaradinska doći u 7:40 sati

- lokacija Velika Gorica doći u 9:40

Vrijeme izdavanja nalaza:
7 dana nakon zadnjeg uzorka
CITOLOŠKA ANALIZA SPUTUMA (ISKAŠLJAJA) 13.50 101.72 Ovo je pretraga u eksfolijativnoj citologiji, kada se analizira iskašljaj. Kao uzorak ubrajamo ga u dijagnostičke uzorke, budući da je kašalj prateći simptom velikog broja bolesti dišnog sustava, kao što su upale, bronhitisi, alergije, tuberkuloza, a u nekim slučajevima u iskašljaju mogu se naći i maligne stanice.

Za citološku analizu iskašljaja na analizu se daju 3 uzorka, kroz tri dana, koja se moraju donijeti u citološki laboratorij najkasnije 2 sata od uzimanja uzorka. Za analizu se daje jutarnji iskašljaj, preporuča se prije isprati usnu šupljinu vodom. Važno je ne zamijeniti iskašljaj sa slinom, ona nije uzorak za analizu.

Uzorak: sputum (iskašljaj), tri dana za redom

Vrijeme izdavanja nalaza: 
tjedan dana nakon zadnjeg uzorka
CITOLOŠKI BRIS NOSA NA EOZINOFILE 25.00 188.36 Citološka analiza brisa iz antruma nosnice (obje), dijagnostički je postupak kojim se u uzorku gledaju eozinofilni granolociti, da li ih ima, i opisno njihova brojnost. Prisutnost eozinofilnih granulocita upućuje na alergijsku pozadinu kronične začepljenosti nosa, kihanje, vodenastu sekreciju iz nosa, nadražajni kašalj koji dugo traje.

Uzorak se uzima iz obje nosnice, sa štapićem obloženim vatom, a nakon razmazivanja na stakalcu, suši se, boja i gleda pod mikroskopom.

Preporuča se tjedana dana ranije ne kapati kapi u nos, posebno NE preparate kortikosteroida, dopuštena je fiziološka otopina.

Uzorak: bris vestibuluma obje nosnice

Vrijeme izdavanja nalaza: 
3 dana
Citološka analiza PAPA test 13.50 101.72 PAPA test je jednostavna, neinvazivna metoda koja se koristi za otkrivanje abnormalnih stanica na cerviksu. Rano otkrivanje tih promjena omogućuje pravovremeno liječenje i sprečava razvoj prekancerogenih i kancerogenih stanja.

Vrijeme izdavanja nalaza: 5 dana

*U slučaju da je krv vađena radnim danom iza 11 sati na lokaciji Velika Gorica i Zaprešić, nalaz će biti gotov drugi radni dan. Za krv vađenu iza 12 sati radnim danom na lokaciji Petrovaradinska, nalaz će biti gotov također drugi dan. U slučaju vađenja krvi subotom na bilo kojoj lokaciji, rezultati će biti gotovi u ponedjeljak.

Fiksni tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn